ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ | PRIMOULA COUNTRY HOTEL & SPA

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Εσείς, Εμείς και το Περιβάλλον


Στην Πρίμουλα είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι γύρω από ζητήματα σχετικά με την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη και επιθυμία μας είναι η αρμονική ένταξη των τουριστικών δραστηριοτήτων μας σ’αυτό.


Στην καθημερινότητά μας έχουμε υιοθετήσει συνήθειες για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε τη γη και η δικής σας συμβολή θα ήταν μία σημαντική προέκταση της προσπάθειάς μας για μια αποτελεσµατική διαχείριση των περιβαλλοντικών πιέσεων που δηµιουργούμε.


Όλοι σίγουρα κάνουμε κάτι για το περιβάλλον στο σπίτι μας, γιατί να μην το επεκτείνουμε αυτό στα ταξίδια μας; Είτε για αναψυχή είτε για επαγγελματικό σκοπό, η διαμονή σε ένα πράσινο ξενοδοχείο αποκτά ουσιαστική σημασία.

 

Τι κάνουμε εμείς και λίγες ιδέες για τη δική σας συμβολή προς το περιβάλλον:


Εξοικονομούμε Ενέργεια!
Εμείς
Εγκαταστήσαμε ένα σύστημα εξοικονόμησης COMBI, για την προθέρμανση του νερού των θερμαντικών σωμάτων και του ζεστού νερού χρήσης. Αντικαταστήσαμε τον παλιό λέβητα πετρελαίου με ένα νέο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας, που βασίζεται στην εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και συνδυάζει χρήση ηλιακών συλλεκτών, ενεργειακού τζακιού νερού, και αντλίας θερμότητας αέρα-νερού.
Το ζεστό νερό που παράγεται με αυτόν τον τρόπο, οδηγείται σε μια δεξαμενή με την οποία είναι συνδεδεμένος ο καυστήρας του καλοριφέρ που συμπληρώνει, όταν χρειάζεται την απαιτούμενη ενέργεια.
Εσείς
Σβήστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν σας είναι αναγκαίες και κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες όταν έχετε αναμμένη τη θέρμανση για να διατηρείτε το δωμάτιό σας ζεστό. Κάθε φορά που φεύγετε από το δωμάτιό σας, σηκώστε ελαφρώς την κάρτα τροφοδοσίας ρεύματος.

Αλλάζουμε τα Φώτα!
Εμείς
Χρησιμοποιώντας λάμπες χαμηλής κατανάλωσης, εξοικονομούμε ενέργεια, ενώ κερδίζουμε 15 φορές περισσότερη διάρκεια ζωής.
Εσείς
Φροντίστε να χρησιμοποιείτε το φωτισμό όταν σας είναι απαραίτητος.

Κλείνουμε τη Βρύση!
Εμείς
Πλένοντας τα πιάτα ή καθαρίζοντας τους χώρους μας, χρησιμοποιούμε κάθε φορά μόνο την αναγκαία -για κάθε χρήση- ποσότητα νερού και τελειώνοντας κλείνουμε καλά τη βρύση. Επίσης, αλλάζουμε τις πετσέτες στα δωμάτιά σας όταν τις τοποθετήσετε στο πάτωμα ή αν εσείς μας το ζητήσετε, ώστε να εξοικονομούμε νερό και παράλληλα περιορίζουμε τη χρήση απορρυπαντικών.
Εσείς
Κλείνετε τη βρύση καθώς βουρτσίζετε τα δόντια σας. Κάντε ντους αντί μπάνιο και χρησιμοποιείτε το καζανάκι όταν είναι απαραίτητο. Έτσι χρησιμοποιείτε το 1/3 του νερού. Επίσης επαναχρησιμοποιείστε τα λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες) όσο είναι καθαρά.

Επιλέγουμε ντόπια προϊόντα!
Εμείς
Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου, επιλέγουμε ντόπια προϊόντα αντί εισαγόμενα, και συγχρόνως μειώνουμε τη ρύπανση περιορίζοντας τις μεταφορές των προϊόντων.
Εσείς
Επιλέξτε τις τοπικές γεύσεις με υλικά που παράγονται στην περιοχή.

Ξοδεύουμε λιγότερο χαρτί!
Εμείς
Χρησιμοποιούμε πετσέτες αντί χαρτιού και προτιμούμε την ηλεκτρονική επικοινωνία.
Εσείς
Χρησιμοποιείστε πετσέτα για το στέγνωμα των χεριών σας αντί χαρτιού. Προτιμήστε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αντί των χάρτινων.

Φροντίζουμε για την υγιεινή σας…
• παρέχοντας υποαλλεργικά σεντόνια πετσέτες και είδη επίπλων,
• διατηρώντας ειδικό χώρο καπνιστών για τη διατήρηση καθαρότερης ατμόσφαιρας του ευρύτερου χώρου μας,
• χρησιμοποιώντας όσο το λιγότερο χημικά καθαριστικά και αντικαθιστώντας όποια είναι δυνατό με οικολογικά ή χειροποίητα!

Ιδέες για τη δική σας συμβολή προς το περιβάλλον:
• Αφήστε το αυτοκίνητο…
για μια ημέρα να ξεκουραστεί και γυμναστείτε με μία βόλτα στη γειτονιά.
Ρωτήστε μας για τις κοντινές διαδρομές του χωριού μας.
• Προμηθευτείτε τοπικά είδη…
από τους αγρότες, τους τεχνίτες και τους καλλιτέχνες του τόπου μας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινότητάς μας. Είστε τυχεροί που βρίσκεστε σε ένα χώρο με παράδοση στα αγνά φυσικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία. Μπορείτε λοιπόν φεύγοντας να προμηθευτείτε βότανα, ντόπια γλυκά και λικέρ, χειροποίητες μαρμελάδες, όσπρια, και να μεταφέρετε λίγη από την τοπική κουζίνα στους αγαπημένους σας.
Θα σας κατατοπίσουμε για ό,τι υπάρχει στην περιοχή του Ζαγορίου.

Στην προσπάθεια μας να ενσωματώσουμε βασικές αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης
• φροντίζουμε να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε ανάλογα το προσωπικό μας,
• συνεχίζουμε να ερευνούμε οικολογικές μεθόδους, υλικά και τεχνολογικά μέσα που συντελούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για εσάς και εμάς,
• προωθούμε το σεβασμό και τη συνετή διαχείριση των φυσικών πόρων, όχι απλά την εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Ο Ξενώνας Πρίμουλα υποστηρίζει την Ώρα της Γης.
Ενημερωθείτε κι εσείς πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας για τις προτάσεις της Ώρας της Γης εδώ : www.wwf.gr
Και ακόμη μερικές συμβουλες : http://www.yougles.com/m/articles/view/-Taxidia-me-oikologikh-syneidhsh